Jij bent een organisatietalent en neemt graag de leiding. Je staat voor kwaliteit en die bewaak je, ook als het druk is.

De opleiding logistiek teamleider

Een logistiek teamleider is de spil in het magazijn. Daarom leer jij alles over goederenstromen in een opslagplaats. Van het in ontvangst nemen van goederen tot het gereed maken van productieorders. Je leert de werkzaamheden niet alleen uitvoeren, ook leer je hoe je deze taken kunt organiseren en verdelen onder medewerkers. Je leert coördineren en mensen begeleiden. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om het certificaat ‘Veilig rijden met de heftruck’ te behalen. Met jouw opgedane kennis heb jij een professionele blik ontwikkeld en kun je beoordelen of het werk goed wordt uitgevoerd. Als het nodig is, doe je verbetervoorstellen aan je leidinggevende. 

Jouw carrière

Na het behalen van deze opleiding kun jij aan de slag in de transporten logistieksector. Er zijn volop kansen bij onder meer productiebedrijven, exportbedrijven, de groothandel of logistieke dienstverleners. Omdat jij een uitgebreid takenpakket hebt, ben je gegarandeerd van een afwisselende baan.

Liever een stapje hogerop? Stroom dan door naar de opleiding manager transport & logistiek. Je kunt dan in het tweede leerjaar instromen.

"Jij coördineert en werkt mee aan de goederenstromen in een opslagplaats"

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Logistiek BOL

Leermiddelen

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen