Voor jou zit de basisschoolperiode er bijna op. In groep 8 krijg je een advies over welk niveau voor jou als leerling geschikt is op het middelbaar onderwijs. Het Perron is dé school van Veenendaal en omgeving voor vmbo (basis, kader en tl+) en praktijkonderwijs.

Kom kennismaken!

Wil jij graag komen kijken of Het Perron dé school is voor jou en wat wij jou kunnen bieden? Kom dan kennis met ons maken tijdens een van onze kennismakingmomenten, zoals ons open huis. We ontmoeten je graag!

Lees hier meer over onze kennismakingsmomenten.

Waarom kiezen voor een opleiding bij Het Perron?

  • kleinschalige school
  • ondersteuning en structuur op maat 
  • praktijkgericht met goede faciliteiten 
  • levensecht en menselijk onderwijs 
  • goede relaties met en arbeidsperspectieven in het lokale bedrijfsleven

Op Het Perron bereiden we jou voor op een toekomst met levensecht leren in verbinding met je omgeving en volop aandacht voor jou als leerling én toekomstige werknemer of ondernemer. Het Perron brengt je praktisch overal!

De verschillende mogelijkheden binnen Het Perron 

Binnen het Perron hebben we een aantal leerwegen voor jou als leerling: vmbo-basis, vmbo-kader en vmbo-tl+. 

Bbl (basisberoepsgerichte leerweg) 

Volg je de basisberoepsgerichte leerweg op Het Perron, dan leer je veel in de praktijk. Met de basisberoepsgerichte leerweg kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2.  

Lees meer over vmbo-basis op Het Perron.

Kbl (kaderberoepsgerichte leerweg) 

Volg je de kaderberoepsgerichte leerweg op Het Perron, ook dan leer je veel in de praktijk. Na de kaderberoepsgerichte leerweg kun je ervoor kiezen om door te stromen naar mbo niveau 3 of 4.

Lees meer over vmbo-kader op Het Perron.

TL+ (theoretische leerweg of gemengde leerweg) 

TL staat voor theoretische leerweg en de + voor een beroepsgericht vak. Je wordt in vier jaar tijd klaargestoomd voor een mbo-vakopleiding op niveau 3 of een middenkaderopleiding op niveau 4. Onderzoekend en ontwerpend leren spelen de hoofdrol.  

Lees meer over tl+ op Het Perron.

 

Praktijkonderwijs

Wij bieden onze leerlingen een plek om zichzelf te zijn. In het individueel ontwikkelingsplan (IOP) sta jij centraal. Samen met jou gaan wij op zoek naar jouw talenten en mogelijkheden en maken we een plan op maat. Met dit individuele ontwikkelingsplan gaan we aan de slag om jou klaar te stomen voor je volgende stap.

Lees meer over ons praktijkonderwijs.

Wat kunnen leerlingen nog meer verwachten van een opleiding bij Het Perron? 

Bij Het Perron staan wij voor praktisch en levensecht leren. Leerlingen voelen en ervaren hoe het is om aan het werk te zijn in de praktijk. Onderzoekend en ontwerpend leren om zo jouw weg te vinden naar een baan. We hebben een kas en allerlei goed ingerichte praktijkruimtes waarin jij kun ontdekken waar jouw toekomst ligt. 

De praktijk staat bij ons centraal. ‘Levensecht leren’ is wat wij zoveel mogelijk toepassen. Dat houdt in dat de leerling zo veel mogelijk leert in praktijksituaties. Niet alleen door het volgen van stages, maar ook door theoretische kennis in de praktijk uit te voeren. Levensecht leren is helemaal verweven met onze manier van leren, werken en doen.

Naast leren in de praktijk, kunnen leerlingen bij Het Perron rekenen op een goede begeleiding vanuit de school. En passen andere dingen beter bij hen dan de standaard leerroutes, vakken en stages? Op Het Perron is maatwerk onderwijs mogelijk. 

Wij verwelkomen je graag op Het Perron 

Als jij bij ons wilt starten is het belangrijk dat jouw ouders of verzorgers het online inschrijfformulier invullen. Daarna vragen we jou een aanmeldingstest te doen. Niks om je druk over te maken, wij willen gewoon graag weten waar jouw kansen en mogelijkheden liggen.

Lees hier meer over aanmelding bij Het Perron.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen