Het Perron is dé school voor beroepsonderwijs in Veenendaal. In onze betrokken leergemeenschap met een christelijke identiteit vind je vmbo, praktijkonderwijs en mbo-opleidingen op niveau 2.

Maatwerk onderwijs

Onze school kenmerkt zich door de hoge mate van persoonlijke aandacht voor leerlingen en het bieden van maatwerk onderwijs. Leerlingen staan op Het Perron centraal, niet de grenzen tussen niveaus, profielen en het vmbo en mbo. Iedere leerling volgt zijn eigen route. Daarin is ruimte om te switchen, te versnellen, te verbreden of te versmallen. Klik hier voor meer informatie over ons onderwijs.

Bij Het Perron bepaalt de leerling de route

Leerlingen kunnen bij ons alle kanten op en bepalen zelf de leerroute die het beste bij ze past. Het Perron kan als vertrekpunt worden gezien van de leerroute die de leerling aflegt. Wie op een perron staat, wil niet wachten en liever ook niet overstappen. De leerling wil zo snel en comfortabel mogelijk op zijn bestemming aankomen. En al reizend om zich heen kijken om de nieuwe omgeving te ontdekken, samen met zijn medereizigers. Het Perron biedt de beste verbindingen in het beroepsonderwijs. Met een soepele aansluiting op de voor de leerling beste vervolgstations.

Begeleid en veilig onderwijs

Het Perron begeleidt leerlingen intensief. In alle leerwegen is leerwegondersteuning mogelijk. Sowieso heeft iedere leerling veel contact met de mentor, die altijd klaar staat om de leerling ook individueel te begeleiden in de route naar een eigen plek in de samenleving, of in de richting van een passende vervolgopleidingen. We creëren ‘scholen in de school’, waardoor leerlingen onderdeel uitmaken van een kleine groep, zodat onze school voor iedere leerling kleinschalig is. Bovendien hanteren we verschillende lestijden en pauzetijden. Dit alles zorgt ervoor dat Het Perron een hele veilige omgeving is voor leerlingen. Niet voor niets scoren we al jaren hoger op het gebied van veiligheid dan vergelijkbare scholen. Leerlingen voelen zich dan ook snel thuis en gezien en gehoord op Het Perron. We hebben oog voor elkaar en docenten en medewerkers zijn zeer betrokken.

Levensecht leren

‘Levensecht leren’ is onze aanpak. Het Perron is gehuisvest in een modern schoolgebouw met alle mogelijkheden om praktisch bezig te zijn. Ook heeft Het Perron verschillende initiatieven waardoor leren in de praktijk ook de echte praktijk is. Het Perron staat midden in het lokale bedrijfsleven en wij hebben de leukste stageplaatsen al geregeld voor onze leerlingen. Tot slot is ‘levensecht leren’ op Het Perron ook het leren met elkaar en in de praktijk. Daarom is onze school zoveel mogelijk een huiswerkvrije school. Kortom, Het Perron is een fijne kleinschalige school, waarin er veel persoonlijke aandacht is voor de leerlingen en waar praktijkgericht leren, levensecht leren is. Zo stomen we de leerling klaar voor zijn toekomst. Leren door te doen, daarmee komt de leerling praktisch overal.

Mening van een ouder

“Ik heb zowel met mijn dochter als met mijn zoon een open dag van Het Perron bezocht. Beide keren viel mij de interactie op tussen de leerkrachten en hun leerlingen, die hielpen tijdens de open dag. Ondanks de drukte zag ik de leerkrachten hun leerlingen begroeten, bij naam noemen en complimenten geven. Dit deed de leerlingen stralen richting ons als bezoekers!” - Marian Franken

Het Perron brengt je praktisch overal

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen