Op zoek naar een mbo niveau 2-opleiding? Je kunt bij ons terecht voor diverse opleidingen. Hieronder lees je meer over het volgen van een mbo-opleiding op Het Perron. Wil je kennismaken met onze school en ons al je vragen over onze mbo-opleidingen stellen? Bezoek ons dan tijdens een van onze kennismakingsmomenten.

Mbo niveau 2-opleidingen volgen: via de vakmanschapsroute of regulier?

Jij hebt jouw vmbo of entreeopleiding bijna afgerond en jouw diploma bijna op zak? Tijd om te kijken welke vervolgopleidingen je kunt volgen. Het Perron is dé school voor beroepsonderwijs in Veenendaal. Op deze pagina vind je een overzicht van de mbo-opleidingen die wij aanbieden en wat je daar na het mbo mee kunt. Binnen Het Perron hebben wij twee verschillende mogelijkheden om een mbo-diploma te halen.

Vakmanschapsroute

Ben jij een vmbo-leerling binnen Het Perron? Via de vakmanschapsroute kun je in één doorlopende leerlijn van het vmbo naar het mbo doorstromen. Wil je meer weten? Lees hier meer over de vakmanschapsroute.

Reguliere mbo-opleidingen

Ben jij (bijna) in het bezit van een vmbo- of entreediploma? Dan ben je op Het Perron van harte welkom om een van de reguliere mbo-opleidingen te volgen. Wij bieden tweejarige opleidingen aan die je in een BBL- of BOL-variant kunt volgen. Volg je een BOL-opleiding, dan ga je vijf dagen per week naar school. Daar krijg je zowel theoretische als praktijkgerichte vakken. Bij BBL word je aangenomen door een erkend leerbedrijf. Je werkt daar vier dagen en gaat één dag per week naar school. Tijdens de mbo-opleidingen volg je stages en leer je in de praktijk. Wij helpen je te groeien zonder grenzen. We kijken samen met jou naar jouw mogelijkheden en capaciteiten.

We werken voor onze mbo 2-opleidingen samen met ROC A12

Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen (BOL & BBL)

Je werkt het liefste met jouw handen en voelt je helemaal thuis in een garage waar je graag sleutelt aan voertuigen. Je hebt technisch inzicht, je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken, maar je werkt ook graag in teamverband. De BOL-opleiding is jou op het lijf geschreven. Als vijf dagen in de week naar school gaan jou niet zo goed ligt, dan is de BBL- opleiding echt wat voor jou!

Na het behalen van dit diploma ben je autotechnicus. Je kunt doorstromen naar de opleiding eerste autotechnicus of je gaat aan de slag bij een garage. Meer weten over deze opleidingen of je meteen inschrijven? 

Medewerker productietechniek (BBL)

Jij werkt graag met machines en gereedschappen, waarmee je onderdelen voor grote of kleine constructies maakt. Jij bent een belangrijke schakel in het bouwen van bijvoorbeeld bruggen en gebouwen. Je bewerkt plaat- en profiel materialen en leert verschillende technieken. Denk aan lassen, zagen, snijden, walsen en boren. Je hebt technisch inzicht en werkt nauwkeurig. Dit doe je graag zelfstandig maar je kunt ook in teamverband werken. Echt vakmanschap!

Met jouw diploma op zak kun je doorstromen naar de opleiding allround medewerker productietechniek of ga je meteen aan de slag bij een constructiebedrijf. Deze opleidingen is een tweejarige BBL-opleiding.

Meer weten over de opleiding medewerker productietechniek of je meteen inschrijven? 

Logistiek medewerker (BOL & BBL)

Jij weet van aanpakken en gaat zorgvuldig te werk. Je kunt plannen en het overzicht bewaren, ook als het druk is. Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig werken. Past dat bij jou? Dan ligt deze opleiding precies in jouw straatje.

Tijdens deze tweejarige opleiding leer je de goederenstroom van een logistiek bedrijf kennen. Zoals het beheren van een voorraad, goederen verzendklaar maken en goederen op de juiste manier opslaan in het magazijn. Dit leer je veilig te doen en in goede samenwerking met collega’s. Daarbij leer je wanneer je welke transportmiddelen en opslagmiddelen gebruikt en hoe je deze kunt hanteren.

Heb je jouw diploma behaald? Je kunt doorstromen naar de opleiding teamleider logistiek of aan de slag bij een warehouse, groothandel, distributiecentrum of logistiek bedrijf. Meer weten over deze opleidingen of je meteen inschrijven? 

Logistiek teamleider (BOL & BBL)

Jij bent een organisatietalent en neemt graag de leiding. Je staat voor kwaliteit en die bewaak je, ook als het druk is. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding geknipt voor jou.

Met dit diploma op zak kun je meteen aan de slag als teamleider logistiek in de transport- en logistiek sector. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding manager transport en logistiek. Meer weten over deze opleidingen of meteen inschrijven? 

Monteur werktuigkundige installaties (BBL)

Je hebt technisch inzicht, bent handig en kunt goed organiseren. Je werkt graag in een team maar kunt ook uitstekend zelfstandig aan de slag en je bent goed in het opvolgen van richtlijnen en instructies.

Als monteur werktuigbouwkundige installaties kom je alles te weten over de techniek van sanitaire installaties en warmtepompen. Je leert het installeren en in bedrijf stellen van gas-, water-, riolering-, en warmte installaties.

Met jouw diploma kun je aan het werk als monteur bij een installatie- of gas, service en onderhoudsbedrijf. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding eerste monteur. Meer weten over deze opleiding of je meteen inschrijven? 

Helpende zorg & welzijn (BOL & BBL)

Je bent zorgzaam, praktisch ingesteld, creatief en flexibel. Jij legt makkelijk contact, werkt graag in teamverband en kunt goed organiseren en plannen. Wil je graag mensen helpen met hun algemene dagelijkse levensbehoeften? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Met een diploma helpende zorg en welzijn, kun je aan de slag in de zorg of je stroomt door naar de vervolgopleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Meer weten over deze opleiding of je meteen inschrijven? 

Retailmedewerker (BOL & BBL)

Je vindt het leuk om in een winkel te werken. Je werkt goed samen en wisselt gemakkelijk van werkzaamheden. Communiceer je makkelijk en weet je van aanpakken? Ligt jouw toekomst in een winkel, warenhuis of speciaalzaak? De opleiding retailmedewerker brengt jou naar jouw droombaan. 

Tijdens deze opleiding leer je hoe je goed contact legt met mensen, hoe je een verkoopgesprek voert en hoe je goede service verleent. Ook opslag en presentatie van artikelen komt aan bod.

Na deze opleiding kun je meteen aan de slag, of doorstromen naar de opleiding retailspecialist. Meer weten over deze opleidingen of meteen inschrijven? 

Kok (BOL & BBL)

Koken is je lust en je leven en je hebt altijd al in een professionele keuken willen staan. Je kunt omgaan met werkdruk en bent nauwkeurig en flexibel. Ook vind je het leuk om in een team te werken. Voor jou is de tevreden gast het meest belangrijk.

Tijdens de opleiding kok leer je meer over bereidingstechnieken, ingrediënten, professionele keukenapparatuur, dranken, veiligheid en hygiëne. Je leert gerechten voorbereiden, klaarmaken en doorgeven. Ook leer je hoe je bestellingen moet opruimen en voorraden moet bijhouden.

Waarom kiezen voor een mbo-opleiding bij Het Perron?

  • Wij zijn een kleinschalige school
  • Ondersteuning en structuur op maat
  • Praktijkgericht met goede faciliteiten
  • Levensecht en menselijk onderwijs
  • Goede relaties met en arbeidsperspectieven in het lokale bedrijfsleven 

Op Het Perron bereiden we jou voor op een toekomst met levensecht leren in verbinding met je omgeving en volop aandacht voor jou als student én toekomstige werknemer of ondernemer.

Het Perron brengt je praktisch overal!
 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen