Jij weet van aanpakken en gaat zorgvuldig te werk. Je kunt plannen en het overzicht bewaren, ook als het druk is. Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig werken.

De opleiding logistiek medewerker

Tijdens de opleiding komt de gehele goederenstroom van een logistiek bedrijf aan bod. Het gaat daarbij om het beheren van voorraad, goederen verzendklaar maken en deze op de juiste manier opslaan in het magazijn. Dit leer je veilig te doen én in goede samenwerking met collega’s. Ook leer je wanneer je welke transportmiddelen en opslagmiddelen gebruikt en hoe je deze kunt hanteren. Tijdens deze opleiding heb je de mogelijkheid om het certificaat ‘Veilig rijden met de heftruck’ te behalen.

Jouw carrière

Jouw werkterrein is de levendige omgeving van een warehouse of magazijn van een groothandel, distributiecentrum of logistiek bedrijf. Hier worden de goederen snel, accuraat en veilig verwerkt, zodat deze zo snel mogelijk naar de klant verstuurd kunnen worden. Als logistiek medewerker los je goederen uit vrachtwagens en containers. Je controleert de goederen op juiste aantallen en/of beschadigingen. Dankzij jouw kennis en inzicht komen de producten op de juiste plaats in het magazijn terecht. Productieorders zijn keurig op tijd en verzendklaar. De administratieve handelingen die daarbij horen, voer je vakkundig uit. Je wordt begeleid door een groepsleider of een leidinggevende van het magazijn.

Zelf leidinggeven? Stroom dan door naar de opleiding logistiek teamleider (niveau 3).

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Logistiek BBL

Leermiddelen

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen