Wat houdt de vakmanschapsroute in en hoe werkt het in de praktijk? Lees hier wat wij jou bij Het Perron kunnen bieden.

Het Perron richt zich op doorlopende leerlijnen: van vmbo naar mbo, om zo leerlingen op te leiden tot een niveau 2 diploma. Dit vindt allemaal plaats op Het Perron. Vanaf de derde klas vmbo bbl wordt er al vorm gegeven aan deze leerlijn. 

De vakmanschapsroute bestaat uit het derde en vierde leerjaar van het vmbo en het eerste en tweede leerjaar van het mbo. Een gemengd team van vo- en mbo-docenten zorgt ervoor dat de leerlingen naar het mbo-diploma worden toe geleid. Binnen de vakmanschapsroute blijft het mogelijk om het vmbo met een diploma af te sluiten. 

Er wordt in dit traject nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en er is veel ruimte voor het kennismaken met de praktijk. 

 

De richtingen die je kunt kiezen in de vakmanschapsroute

Binnen de vakmanschapsroute bieden wij de volgende trajecten aan: 

Helpende zorg & welzijn

Je leert ondersteuning bieden bij huishoudelijke, facilitaire of sociale activiteiten. Ook de persoonlijke verzorging van cliënten komt aan bod. 

Kok 

We nemen je mee in de wereld van bereidingstechnieken, professionele keukenapparatuur, dranken, veiligheid en hygiëne. Je leert gerechten voor te bereiden, klaarmaken en doorgeven. Ook ga je aan de slag met het opruimen van bestellingen en hoe je voorraden moet bijhouden. 

Retailmedewerker 

Alles draait bij deze richting om verkopen, maar ook hoe je goed contact onderhoudt met klanten, collega’s en jouw leidinggevende. Je oefent in de praktijk hoe je verkoopgesprekken voert en hoe je de juiste service verleent. Ook de opslag van goederen en hoe je artikelen presenteert in een winkel komen aan bod. 

Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen 

Met de nieuwste technieken ga jij ontdekken wat er mis kan zijn met een (bedrijfs)auto. Je leert om onderhoudsbeurten, reparaties en inspecties uit te voeren met modern gereedschap. 

Monteur werktuigkundige installaties

Je komt alles te weten over de techniek van sanitaire installaties en warmtepompen. Je leert het installeren en in bedrijf stellen van gas-, water-, riolering-, en verwarmingsinstallaties. Daarnaast leer je zelfstandig werken, samenwerken, en op de juiste manier omgaan met klanten en collega’s. 

Logistiek medewerker 

We leren jou alles over de gehele goederenstroom van een logistiek bedrijf. Het beheren van voorraad, goederen verzendklaar maken en deze op een juiste manier opslaan in het magazijn. 

Gastheer/gastvrouw

Je leert alles over gastvrijheid en het werken met mensen. Je leert serveren, advies geven over gerechten, afrekenen, voorraden bijhouden en opbergen, omgaan met klachten en hoe je zorgt voor een schone en veilige horecagelegenheid. 

Levensecht leren 

In de praktijk ervaring opdoen is zeer belangrijk in de vakmanschapsroute. Je gaat bij ons levensecht leren door de stages en de praktijkvakken. Wij hebben goed contact met lokale bedrijven en hebben daardoor veel erkende leerbedrijven voor de stages. 

We bekijken voor elke leerling wat het beste traject is: ben jij nog niet klaar voor de stage, dan ga je eerst verder in de theorie. Of natuurlijk andersom. En is het niet voor jou weggelegd, dan kun je alsnog je vmbo-diploma halen.

Waarom kiezen voor de vakmanschapsroute bij Het Perron? 

  • Wij zijn een kleinschalige school 
  • Ondersteuning en structuur op maat 
  • Praktijkgericht met goede faciliteiten 
  • Levensecht en menselijk onderwijs 
  • Goede relaties met en arbeidsperspectieven in het lokale bedrijfsleven

Op het Perron bereiden we jou voor op een toekomst met levensecht leren in verbinding met je omgeving en volop aandacht voor jou als leerling én toekomstige werknemer of ondernemer. 

Het Perron brengt je praktisch overal! 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen