• 02-12-2022

Op vrijdag 2 december 2022 ondertekenden Johan van Leeuwen (bestuurder van stichting CPOV), Dylan Lochtenberg (wethouder Onderwijs) en Daan Diepeveen (directeur van Het Perron) een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee is vastgelegd dat er tussen de herfst- en de meivakantie van dit schooljaar elke week vijftig leerlingen vanuit dertien verschillende basisscholen in de regio naar Het Perron komen om technieklessen te volgen.

“Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de sector techniek. Nu en in de toekomst is er in de techniek veel vraag naar vakbekwame medewerkers,” legt Daan Diepeveen uit. “Het initiatief komt voort uit de Locale Educatieve Agenda,” voegt Johan van Leeuwen eraan toe.

Tijdens het tekenmoment op Het Perron waren er wederom vijftig basisschoolleerlingen aanwezig voor het volgen van technieklessen. De lessen vonden plaats in vier rondes die elkaar afwisselden. Wat de leerlingen ervan vonden? “Leuk!” riepen ze allemaal in koor. “Sommige mensen kunnen heel goed werken met hun handen,” vertelt een van de leerlingen enthousiast. “Vandaag kregen wij de kans om te ontdekken of dat bij ons ook zo is. We hebben veel geleerd, bijvoorbeeld dat techniek ons kan helpen om van afval iets nieuws en moois te maken.”

Fotocollage ondertekening samenwerkingsovereenkomst CPOV Het Perron

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen