Vlaggen halfstok ter herdenking Samuel Paty

Home | Vlaggen halfstok ter herdenking Samuel Paty

Vlaggen halfstok ter herdenking Samuel Paty

edit

By Elvira Huibers 2 november 2020

De vrijheid van meningsuiting staat vandaag centraal in de herdenking van Samuel Paty. Deze docent uit Frankrijk werd vermoord nadat hij in een les de vrijheid van meningsuiting ter discussie stelde aan de hand van spotprenten over de profeet Mohammed.

Vandaag wordt op Franse scholen de moord op Samuel Paty herdacht. Ook Nederland staat hierbij stil. Daarom hangen wij de vlaggen op onze scholen vandaag halfstok. Hiermee geven we samen met alle andere scholen in Nederland gehoor aan het verzoek van de Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, om ons solidair te tonen. We laten zien dat we achter leraren en de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting staan.

Ook op het ministerie van OCW hangt de vlag halfstok. ‘Docenten moeten in vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen, zodat onze kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers die kunnen samenleven in een land dat wordt gekenmerkt door vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit,’ aldus onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan verder in dit nieuwsbericht van de Rijksoverheid.