Mobiliteit en Transport

Home | Onderwijs | VMBO | Mobiliteit en Transport

Mobiliteit en Transport

 

Het profiel Mobiliteit en Transport gaat over de basis voor de Mobiliteitswereld en Transport. Het repareren en herstellen van voertuigen en tweewielers en alles wat te maken heeft met het vervoeren en het laden en lossen van goederen. Centraal staat hierbij de ontwikkeling van jezelf en wat wil je bereiken. Een klant- en servicegerichte houding en op een juiste manier kunnen communiceren is bij Mobiliteit en transport ook belangrijk.

Er worden vier hoofdonderwerpen behandeld:

Motorconditie testen
Bij motorconditie testen leer je hoe een motor werkt en in elkaar zit.

Wielophanging en carrosserie
Wielophanging en carrosserie geeft een inzicht hoe een voertuig is opgebouwd en hoe het op de weg staat.

Verlichtings- en comfortsystemen
Bij verlichtings- en comfortsystemen leer je de basis van elektriciteit. Daarbij leer je welke verlichtings- en comfortsystemen er in de voertuigen kunnen zitten.

Transport
Het onderwerp transport geeft je inzicht in hoe je een route moet plannen en hoe je een voertuig gaat laden en lossen. Praktijklessen vinden plaats op Het Laadperron.

Naast deze vaste onderdelen kies je één van de vier uitstroomprofielen:

  • autotechnicus
  • bedrijfswagentechnicus
  • tweewielertechnicus
  • transport en logistiek

Met deze onderdelen ben je meer praktisch bezig en ervaar je in een levensechte omgeving hoe het is om binnen de Mobiliteit en Transport wereld te werken.
Voor alle uitstroomprofielen geldt dat  je tijdens diverse ervaringsleermomenten en stages de mogelijkheid krijgt om te ervaren hoe het is om te werken in het beroep van je keuze, of om meer te weten te komen over een beroep waar je nieuwsgierig naar bent.

Het uitstroomprofiel logistiek medewerker kan zowel uit Economie en Ondernemen als uit Mobiliteit en Transport gevolgd worden om uiteindelijk een goede aansluiting te krijgen bij het vervolg onderwijs.