TL+

Home | Onderwijs | VMBO | TL+

TL+

 

Binnen de TL+ word je opgeleid voor een volwaardig TL diploma met een beroepsgericht vak. De plus (+) staat voor de beroepsgerichte vaardigheden die je krijgt aangeleerd en het beroepsgerichte vak waar je examen in doet.
Vanaf leerjaar 1 word je breed opgeleid binnen de wereld van mens, techniek en ondernemen. Het lesprogramma wordt aangeboden in thema’s waarin alle vakken zijn geïntegreerd.
Je gaat onderzoekend aan het werk met levensechte opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Binnen deze thema’s heb je in leerjaar 3 wekelijks vijf lesuren beroepsgericht onderwijs naast je theorievakken.
Eind leerjaar 3 doe je examen in het beroepsgerichte vak D&P (Dienstverlening en Producten). Door de brede oriëntatie binnen de wereld van mens, techniek en ondernemen heb je goed zicht gekregen op waar je interesse ligt.
Eind leerjaar 3 maak je de keuze in welke theorie vakken je examen gaat doen. In leerjaar 4 ga je jezelf aan de hand van de door jou gemaakte keuze specialiseren door het volgen van keuzevakken.

De TL+  is een uitdagende en vernieuwende opleiding voor alle leerlingen met een (G)TL en/of Havo advies.