Bouwen, Wonen en Interieur

Home | Onderwijs | VMBO | Bouwen, Wonen en Interieur

Bouwen, Wonen en Interieur

 

Bouwen Wonen en Interieur (BWI) is een veelzijdige bedrijfstak. Werk jij graag met je handen en houd je van techniek, ben je graag creatief bezig of lijkt het je leuk om leiding te geven en samen te werken om mooie gebouwen te maken, dan ben je bij BWI aan het juiste adres. Je leert wat er nodig is om een huis te bouwen, maar je leert ook ontwerpen, decoraties aanbrengen en meubels maken.

Er worden vier hoofdonderwerpen behandeld:

Bouwproces en Bouwvoorbereiding
Bij het bouwproces en bouwvoorbereiding leer je uit welke fases het bouwproces bestaat, je leert plannen organiseren en een bouwwerk uitzetten.

Bouwen vanaf de fundering
Bij bouwen vanaf de fundering leer je te werken met bouwtekeningen en je gaat maatvoeren, een fundering stellen en metselen.

Hout- en Meubelverbindingen
Bij hout en meubelverbinding leer je met verschillende verbindingen en elektrisch handgereedschap je eigen meubel te maken, maar ook leer je schetsen en computer tekenen.

Design en Decoratie
Bij design en decoratie ga je dit meubel afwerken met verf en decoraties en sign uitingen (sticker en belettering) ontwerpen en aanbrengen

Naast deze vaste onderdelen kies je één van de vier uitstroomprofielen:

  • Interieur en Design, hier ga je creatief aan de slag met interieurelementen en de afwerking daarvan.
  • Timmeren en Timmerindustrie, hier leer je timmerwerkzaamheden als kozijnen en ramen maken, een meubel maken, maar ook platte en schuine daken maken.
  • Metselen en Infratechniek, hier leer je alles om goed te kunnen metselen en de werkzaamheden uit de infra zoals hoogtes meten, afstanden uitzetten en straatwerk voorbereiden en maken.
  • Bouwkunde en Meubel is hét keuzepakket voor de kader en de gemengde leerweg die na Het Perron door willen stromen naar een bouwkunde of meubelopleiding op niveau 4.

Voor alle uitstroomprofielen geldt dat  je tijdens diverse ervaringsleermomenten en stages de mogelijkheid krijgt om te ervaren hoe het is om te werken in het beroep van je keuze, of om meer te weten te komen over een beroep waar je nieuwsgierig naar bent.