Praktijkonderwijs

Home | Onderwijs | Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs

 

Je bent 12 tot 18 jaar en je bent op weg naar een zelfstandige plek in de maatschappij. Daarbij heb je goede begeleiding nodig. In ons Praktijkonderwijs staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.

In ons Praktijkonderwijs wordt gewerkt met een Individueel Ontwikkelingsplan (IOP). We zoeken samen naar jouw talenten en mogelijkheden, daarover praten we en we maken een plan.
Maatwerk dus! Want het is belangrijk dat je je gaven leert ontdekken en vooral dat je er mee aan de slag gaat.

Onderbouw

In leerjaar 1 en 2 werk je in de theorielessen met planners. Je neemt en krijgt verantwoordelijkheid voor je eigen taken. Praktijkvakken als techniek en koken worden afgewisseld met taal en rekenen en sport. Ook creatieve vakken als drama en beeldende vorming staan op het rooster. Leerlingen op Het Perron gebruiken een eigen laptop, die via de school besteld worden.

Bovenbouw

In het derde jaar ga je keuzes maken voor een richting. Je gaat je voorbereiden op een baan of (soms) een vervolgopleiding. Je volgt je eigen leerroute. Je kunt kiezen voor de richting Groen, de richting Techniek, de richting Zorg en Welzijn of de richting Winkel, Horeca en Logistiek. In goed overleg wordt er een stageplaats gezocht.
De school bereidt je voor op wonen, werken en invulling van vrije tijd als een actief burger in de maatschappij. Praktijkonderwijs is eindonderwijs en niet vrijblijvend, je komt naar Het Perron om te leren en je te ontwikkelen. Kansen op een baan worden daardoor groter. Tijdens de stages is er intensieve stagebegeleiding.
De praktijklessen voor de richting Logistiek worden op onze nieuwe locatie Het Laadperron gegeven.

Bekijk hier de film over het Praktijkonderwijs:

 

Richtingen
In de bovenbouw kies je voor een sector of richting. Diverse bedrijven bieden banen voor Praktijkschoolleerlingen. Je krijgt de functie van assistent binnen een bedrijf of instelling.

Ontdek meer

Stage
De stage binnen het Praktijkonderwijs beschreven in 4 heldere stappen.

Ontdek meer

Woonhuis
Levensecht leren door doen in het Woonhuis!
Je leest het goed; een huis waarin je zou kunnen wonen!
In de omgeving van Het Perron, midden in een gewone woonwijk, vind je het Woonhuis. Het Woonhuis is een simulatiehuis. Leerlingen van Praktijkonderwijs gaan hier in het derde jaar aan de slag.

Ontdek meer

Het Laadperron
Het Laadperron staat voor praktisch en levensecht leren. Op Het Laadperron worden lessen logistiek en transport gegeven aan leerlingen van het PraktijkOnderwijs, VMBO (profielen Mobiliteit & Transport en Economie & Ondernemen) en mbo-studenten.

Ontdek meer