Het Perron staat voor praktisch en levensecht leren. Leerlingen laten voelen en ervaren hoe het is om aan het werk te zijn in de praktijk. Onderzoekend en ontwerpend leren om zo jouw weg te vinden naar een baan. Wij hebben daarvoor een levensecht magazijn ingericht: Het Laadperron, een unieke locatie midden in het industriegebied van Veenendaal.

Op Het Laadperron is, naast de theorieruimtes, een magazijn van 800 m² groot te vinden dat levensecht is ingericht. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt hier de wereld van de logistiek nagebootst. Leerlingen leren hier o.a. orderpicken, heftruck rijden, pallets stapelen, laden en lossen van goederen en ritten plannen, afhankelijk van welke opleiding zij doen en welk profiel zij gekozen hebben. Het Laadperron wordt gebruikt door leerlingen van pro en vmbo en mbo-studenten. 

Het Laadperron

Wat gebeurt er allemaal op Het Laadperron?

Op Het Laadperron vinden allerlei activiteiten plaats. We geven je graag een paar voorbeelden.

Heftruckrijbewijs halen

Je kunt er vanaf 16 jaar je heftruckrijbewijs halen. Er zijn docenten bevoegd om deze af te nemen. 

Projecten 

Er worden per jaar, door leerlingen in verschillende vakken, echte projecten gedaan. Zoals kerstpakketten maken en leveren aan verzorgingshuizen of de fietsen controleren van groep 8 leerlingen voor het fietsexamen.

Logistiek 

We hebben een eigen vrachtwagen, daar rijden we natuurlijk niet leeg meer rond. We vervoeren tussen de locaties ook echt verschillende goederen. Samen met de leerlingen maken we een (rit)planning, laden we volgens de route in de vrachtwagen rond en lossen we de goederen op de locaties. Echt ervaren in de praktijk! 

Bakwagen Laadperron

Waarom kiezen voor een opleiding bij Het Perron?

  • kleinschalige school

  • ondersteuning en structuur op maat

  • praktijkgericht met goede faciliteiten 

  • levensecht en menselijk onderwijs 

  • goede relaties met en arbeidsperspectieven in het lokale bedrijfsleven  

Op Het Perron bereiden we jou voor op een toekomst met levensecht leren in verbinding met je omgeving en volop aandacht voor jou als leerling én toekomstige werknemer of ondernemer.

Het Perron brengt je praktisch overal!

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen